Zákaznický servis: +420 472 714 017

OUTLET - Fomtec AFFF 3% ULTRA LT (ICAO) 25 Litrů - kanystr

Kód: 19 002 160-V25
Fomtec AFFF 3% ULTRA LT je určen na třídu požárů B uhlovodíkových paliv, olejů, nafty a leteckých paliv. Hasivo lze na požářiště dopravit proudnicí na... číst více
DPH: 21%
Dostupnost: Skladem
Cena na dotaz
Poptat cenu produktu
Produkt již není v nabídce
OUTLET - Fomtec AFFF 3% ULTRA LT (ICAO)
Fomtec AFFF 3% ULTRA LT je určen na třídu požárů B uhlovodíkových paliv, olejů, nafty a leteckých paliv. Hasivo lze na požářiště dopravit proudnicí na střední i těžkou pěnu. Hasivo je obzvláště vhodné v případech, kdy je zapotřebí rychlé sražení plamenů. Lze jej použít v kombinaci se všemi hasícími prášky a lze jej použít i s kombinovaným hasícím příslušenstvím určeným pro hašení práškem a zároveň i pěnou.

Popis Fomtec AFFF 3% ULTRA LT je vodní film tvořící pěnotvorný koncentrát sestávající se z fluorcarbonu a uhlovodíkových tenzidů smíchaných s různými druhy rozpouštědel, konzervantů a stabilizátorů.

Pěna vytváří vodní film, který rychle zamezí přístupu vzduchu a tím srazí šlehající plameny. Hasící pěna potlačuje uvolňování hořlavých par, ochlazuje povrch hořící látky a zabraňuje opětovnému vznícení.

Přestože je hasící pěna těžší než uhlovodíková kapalina, nízké povrchové napětí ji udržuje na povrchu a umožňuje účinně pokrýt hořící kapalinu.

Fomtec AFFF 3% ULTRA LT a je určen pro 3% přimísení se sladkovodní či mořskou vodou. Může být skladován též jako smíšený roztok ve sladkovodní vodě.

Hasební účinnost byla ověřena v souladu s EN1568-3, UL 162 (7. edice), ICAO LEVEL B, IMO MSC.1 Circ. 1312, MED Wheelmarked. Splňuje též EN1568-1.

Dávkování:
Fomtec AFFF 3% ULTRA LT může být jednoduše dávkován pomocí běžného pěnotvorného příslušenství.

Skladování/Životnost
Hasivo se vyznačuje dlouhou dobou životnosti - při dodržení standardních podmínek skladování i více než 10 let. Způsob skladování má vliv na skutečnou životnost hasiva.

Doporučené teploty pro uskladnění -25°C až +55°C, ideální v nerezových či plastových tancích/kontejnerech/kanystrech. V případě zmrznutí je hasivo po rozmražení znovu použitelné. Pro dopravu pěny v rámci jejího skladování je vhodné použít pouze jeden typ kovu u potrubí, armatur, čerpadel, cisteren, a to z důvodu možné elektromagnetické koroze.

Hasivo bylo testováno a certifikováno dle EN1568 část 3
Hasivo bylo testováno a certifikováno dle ICAO LEVEL B
Země původu: EU/Švédsko
Balení: 25 / 200 / 1000 litrů

Uvedená cena je za 1 litr
Druh pěnidla
Určení - třídy požárů
Vzhled
Poměr přimísení - nepolární kap.
Poměr přimísení - polární kap.
Poměr přimísení - smáčedlo
Měrná hmotnost
0 g/cm3
Sediment
Viskozita
Bod tuhnutí
0 °C
Teplota uskladnění
Hodnota pH
Povrchové napětí
Schválení - certifikace
Hasicí schopnost - EN1568-3
Hasicí schopnost - EN1568-4
Hasicí schopnost - ICAO
Životnost

Nevíte si rady, potřebujete poradit s výběrem?

E-mail není ve správném tvaru!
Odeslat dotaz

Podobné zboží


Načítám...
Omezení provozu prodejen v Teplicích a Ústí nad Labem v úterý 2. dubna


Vážení zákazníci, v úterý 2. dubna budou naše prodejny z organizačních důvodů zavřené

Děkujeme za pochopení.

Omezení prodeje v úterý 2. dubna